سدیشن یا بیهوشی درد دارد؟

 

آیا سدیشن دردناک است؟

ارام بخش یا ارامش در دندانپزشکی یک عمل معمول است که به بیماران کمک می کند تا در طول روش ها احساس راحتی و راحتی بیشتری داشته باشند. ارام بخش می تواند از خفیف تا عمیق باشد، بسته به نیازهای بیمار و نوع روش انجام شده. در حالی که ارام بخش می تواند یک راه موثر برای کاهش اضطراب و ناراحتی باشد، مهم است که قبل از انجام این روش، هر گونه نگرانی یا خطرات بالقوه را با دندانپزشک خود در میان بگذارید. به طور کلی، ارام بخش نباید دردناک باشد، اما ممکن است پس از ان ناراحتی یا درد را تجربه کنید، که معمولا می تواند با داروهای ضد درد بدون نسخه مدیریت شود.

 

 

 

سدیشن یا بیهوشی یک جنبه حیاتی از دندانپزشکی است که نباید نادیده گرفته شود. با استفاده از انواع تکنیک ها برای مدیریت موثر درد، دندانپزشکان می توانند راحتی و رضایت بیمار را بهبود بخشند، مراقبت های با کیفیت بهتری ارائه دهند و اطمینان حاصل کنند که همه بیماران درمان مورد نیاز خود را دریافت می کنند. اگر درد یا ناراحتی دندانی را تجربه می کنید، با دندانپزشک خود در مورد گزینه های مدیریت درد در دسترستان صحبت کنید.

روش‌های آرامبخشی در دندانپزشکی:

ایمپلنت آرامبخش در سطح‌های گوناگون ارائه می‌شود و این سطح‌ها از خفیف تا پیشرفته را در بر می‌گیرد. هریک از این سطوح مناسب افراد با ویژگی‌های بدنی متفاوت و سطح استرس گوناگون است. البته پیش از اقدام به این کار، پزشک شما مطمئن می‌شود که این روش درمانی هیچ خطری برای سلامتی شما نداشته باشد. این مسئله در جلسه مشاوره شما با متخصص ایمپلنت مورد بررسی قرار می‌گیرد. در روند مشاوره، دندان‌پزشک بر اساس سن، میزان اضطراب و پیشینه سلامتی شما بهترین و راحت‌ترین روش ایمپلنت در بیهوشی را به شما پیشنهاد می‌دهد.

 

برتری‌های ایمپلنت دندان با بیهوشی:

چند مورد از مزایای ایمپلنت با آرامبخشی را بدانید:

  • مهم‌ترین و بارزترین برتری ایمپلنت دندان با بیهوشی آن است که شما متوجه روند درمان نمی‌شوید. پس اگر دچار ترس از اقدامات دندان‌پزشکی هستید، این روش مناسب شما است.
  • در ایمپلنت عادی، کاشت دندان در چند جلسه انجام می‌شود. در جلسه اول، فیکسچر در دهان شما کار گذاشته می‌شود و پس از 3 تا 6 ماه تاج دندان به‌وسیله اباتمنت بر روی آن قرار می‌گیرد. اما با مدد از روش ایمپلنت در بیهوشی، کار گذاشتن فیکسچر، اباتمنت و تاج موقت در یک جلسه انجام می‌گیرد. در واقع، تعداد جلسه‌های درمان با بیهوشی کمتر از ایمپلنت با بی‌حسی است.
  • آرامشی که این روش درمانی به همراه خود می‌آورد، باعث می‌شود تا بیمار درمان خود را به عقب نیندازد و به‌موقع به پزشک مراجعه کند.
ایمپلنت با آرامبخشی

 

 

آشنایی با روش‌های بیهوشی در ایمپلنت دندان:

چند روش اصلی بی‌حسی و بیهوشی در زمان ایمپلنت دندان با بیهوشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هریک از این روش‌ها با توجه به سطح ترس و اضطراب بیمار از عمل جراحی انتخاب می‌شود:

1- ایمپلنت دندان با بیهوشی از راه تنفس گاز آرام‌بخش:

ایمپلنت دندان در بیهوشی با اکسید نیتروژن انجام می‌شود. این ماده از راه ماسک مخصوصی وارد مجرای تنفسی شما می‌شود. پیش از آغاز به کاشت دندان، پزشک این ماسک را بر روی دهان و بینی شما قرار می‌دهد. شما با تنفس این گاز به حالتی خواب‌مانند فرو می‌روید. اما هشیارید و متوجه اتفاقات پیرامون خود هستید.

این نوع ایمپلنت آرامبخش همانند خوابی آگاهانه و قابل کنترل است که کمک می‌کند تا از نظر روانی آرام بمانید، اما به‌صورت کامل بیهوش نباشید. پس از پایان مراحل ایمپلنت، شما به‌صورت کامل هشیار می‌شوید و گویی از خوابی آرام بلند شده باشید.

البته افرادی که دچار مشکلات تنفسی یا بیماری‌های ریه هستند، نباید از این روش بیهوشی استفاده کنند. یکی از نکته‌هایی که در جلسه مشاوره شما در کلینیک دکتر مرتضی قادری مطرح می‌شود، همین مطلب است.

2- ایمپلنت آرامبخش با قرص‌های خوردنی:

گاهی پزشکان از قرص‌های آرام‌بخش برای ایمپلنت آرامبخش شما استفاده می‌کنند. نام این روش هم گویای ماهیت آن است. شما با خوردن قرصی که با توجه به به شرایط جسمی و سطح اضطراب شما انتخاب می‌شود، به خواب می‌روید و پزشک اقدامات درمانی خود را آغاز می‌کند.

3- ایمپلنت دندان با بیهوشی با داروی آرام‌بخش وریدی:

برخی داروهای آرام‌بخش هم از راه تزریق وارد گردش خون شما می‌شوند. با تزریق داروی مناسب که همراه سرم وارد رگ‌های شما می‌شود، شما به خوابی آرام فرو می‌روید. در این زمان، پزشک شروع به کشیدن دندان، کارگذاری پایه ایمپلنت در سوراخ ریشه و اقدامات مرتبط دیگر می‌کند.

در این روش ایمپلنت دندان در حالت بیهوشی، شما پس از پایان روند درمان از بیهوشی خارج می‌شوید. این نوع ایمپلنت با آرامبخشی عمومی متفاوت است و شما حالت‌های پس از بیهوشی عمومی مانند تهوع را ندارید.

4- ایمپلنت دندان با بیهوشی عمومی:

بیهوشی عمومی هم روش دیگری برای انجام اقدامات دندان‌پزشکی است. ایمپلنت در بیهوشی کامل همانند جراحی‌هایی است که متخصص بیهوشی کنترل روند بیهوشی را در دست دارد. البته پیش از اقدام به بیهوشی، شما باید معاینه و مشاوره شوید و پزشک از سلامت شما مطمئن شود. بیهوشی عمومی ممکن است برای برخی بیماران، مانند افراد مبتلا به دیابت، خطرهایی به همراه داشته باشد.

5- ایمپلنت با بی‌حسی موضعی:

بی‌حسی موضعی را همگان می‌شناسند. این روش اقدامات دندان‌پزشکی را بدون درد می‌سازد و با ایمپلنت در بیهوشی متفاوت است. ماده بی‌حسی به‌وسیله سرنگ‌های کوچک به بخش‌های مختلف لثه شما تزریق می‌شود. پس از مدت‌زمان کوتاهی، لثه، فک و حتی بخشی از صورت شما بی‌حس می‌شود. در این زمان، متخصص ایمپلنت درمان روی لثه شما را آغاز می‌کند. بی‌حسی موضعی تا چند ساعت ادامه پیدا می‌کند، اما کم‌کم از بین می‌رود و فک و صورت شما به حالت عادی بازمی‌گردد.

https://drmortezaghaderi.com/sedation-in-dentistry/